Väitöskirjan painaminen

Alla olevat ohjeet ovat laboratorion käytäntö, joka on painamisen suhteen hieman laajempi kuin Aallon yleisohje. Lähtökohtaisesti kaikki tekevät väitöskirjasta myös elektronisen version ja nämä ohjeet ovat sen mukaiset.

Nippuväitöskirjojen kohdalla meillä painetaan aina koko nippu ts. yhteenveto-osan perään artikkelit, ja pyritään levittämään kirjoja postittamalla niitä oman alan tutkijoille.

Jokainen hankkii artikkelien verkko- ja uudelleen painamiseen luvan ko. lehden kustantajalta. Jokaisen artikkelin kansilehdelle tulee sekä elektroniseen että painettuun versioon laittaa luvan tultua merkintä Reprinted with permission of the publisher tai muu vastaava merkintä riippuen julkaisijan ohjeista. Kirjaston sivuilta löytyy pohja lupakirjeelle.

Väitöskirjan painatusmäärät

Kustannukset

Alan asiantuntijat

On hyvä levittää työtä myös oman erikoisalasi asiantuntijoille Suomessa ja ulkomailla, näin saat työllesi vaikuttavuutta. Sihteerillä on listoja joidenkin alojen asiantuntijoista (mm. MCDA), joita kannattaa käydä läpi lähetyslistaa pohtiessa.

Edellä mainittujen lisäksi kirjapaino ottaa painoksesta normaalisti 6 ns. vapaakappaletta, ja lähettää ne suoraan Helsingin yliopiston kirjastolle. Yleensä nämä tulevat varsinaisen painoksen päälle, mutta kannattaa tarkistaa asia kirjapainosta.

Postitus/jakelu

Tee itse osoitelista erillisistä lähetyksistä (kopio tiedoksi sihteerille tuplalähetysten välttämiseksi). Labran peruspostituslistasta saat pohjan. Sihteerillä on myös osoitelistoja joidenkin tiettyjen alojen asiantuntijoista. Työsi tässä vaiheessa löytänet muutkin osoitteet helposti.

Voit lähettää nämä itse tai antaa tarrat ja vastaavat määrät väitöskirjaa sihteerille niin hän lähettää. Nämä lisäpostitukset tulee siis olla huomiotu painosmäärissä.